Eerste Paasdag  - zondag 8 april 2007

 
Het was stralend weer op deze paaszondag, die we begonnen met een gezellig paasontbijt in De Sanjes.Meer foto's zijn te vinden op een aparte pagina over dit paasontbijt.

Met Pasen schijnt er weer volop licht: zeven witte kaarsen branden in de kandelaar.Het bijbelgedeelte voor deze zondag was Lucas 24:1-12
(De opstanding; twee vrouwen vinden het lege graf).


   
De nieuwe paaskaars is de vorige avond (Stille Zaterdag) de kerk binnengebracht, en heeft toen ook al even gebrand.
Nu wordt hij opnieuw aangestoken door Maria Bolt (diaken). De voorstelling op de kaars zijn vissen, een drinkbeker en een korenaar. Zowel het avondmaal als de wonderbare spijziging (met de broden en de vissen) worden hierdoor uitgebeeld.Bij de bloemschikking van Pasen :

"Na een reis van 40 dagen zijn we aangekomen bij het open graf, waar de steen vanaf gewenteld is  (de ronde witte steen rechts voor de schikking).Men ziet een uitbundige schikking met vooral witte bloemen, de kleur van feest en licht."


Rozewitte tulpen, gipskruid en takken rotsheide (Pieris japonica)  met trossen klokvormige bloempjes zijn erin verwerkt, en takjes witte bloesem waar het lentezonnetje doorheen schijnt.
Ook staan er witte lelies tussen, maar deze vallen helaas niet op doordat er nog niet één knop open is...
         
De kleine schikking was ook geheel wit, met bloesemtakjes en gipskruid... en niet-bloeiende lelies.


Saintpaulia's (of Kaapse viooltjes) in veel mooie kleuren stonden in de hal van de Sanjes  klaar om als paasgroet naar dorpsgenoten te worden gebracht na afloop van de kerkdienst.Veertigdagentijd       Palmpasen       Witte Donderdag       Paasontbijt