Hemelvaartsdag, 25 mei 2006
Géén openlucht-dienst in het Bos van Ypey...

Het was een historische datum, want:  voor het eerst in 16 jaar was het vanwege de zeer slechte weersverwachting, nl. koude, harde wind en regen, dat we op Hemelvaartsdag maar binnen ons kerkgebouw moesten blijven...
Vorig jaar was het ook al niet echt meer van dat lekkere, onbezorgd zomerse weer dat we toch wel verscheidene keren hebben mogen beleven op deze feestdag, hoewel we toen nog wel met de winterjassen aan de viering buiten konden houden.
Maar ja, we hebben tegenwoordig een "broeikas-effect", zoals de media en de politiek ons willen laten geloven, en dat zien we dus aan de zomers van deze nu 6 jaar oude 21ste eeuw: op 2003 na alle koud, nat en donker. Logisch toch? Wie het vatten kan, vatte het!
Eén bezoekster van deze kerkdienst zei, dat men beter van een "koelkast-effect" zou kunnen spreken, en dat kon weleens dichter bij de waarheid zijn!


Jong en oud was naar de kerk gekomen, hoewel minder talrijk dan in de diensten buiten.


Onze eigen predikant Ds. S. Benedictus ging dit jaar voor in deze 3-dorpendienst.
Us Swetteband  trad vandaag voor het laatst op in onze dienst op Hemelvaartsdag.
Jammer dat dit niet buiten kon gebeuren. Binnenkort wordt de band opgeheven.

De vijf bandleden in actie, o.l.v. dirigente Korrie Hamstra.


Bij sommige nummers klapte de gemeente enthousiast mee.

Een persfotograaf zette Us Swetteband  op de foto. Over dit laatste optreden stond de volgende dag een bericht in de Leeuwarder Courant.

De reden van de opheffing is niet van financiële aard. Door hun leeftijd zijn verschillende van de vijf leden genoodzaakt te stoppen, en aangezien er geen nieuwe instroom is van jongere leden, betekent dit helaas het einde van de band.

           
Een bijbellezing in het Fries, Joh. 17 (links), en declamatie van een gedicht (rechts, mw. T. Andringa).
     
De dames A. Kooy en D. Groenewoud leverden met hun accordeons ook hun muzikale bijdrage aan de feestelijke dienst.
Meindert van Dekken, één van de mannen van Us Swetteband,  speelde een solo op de mondharmonica.


Na hun optreden kregen de mensen van Us Swetteband  allemaal een boeket bloemen aangeboden, en werden bedankt voor alle keren dat ze hun muziek in onze diensten hadden laten horen.


Na de dienst was er koffiedrinken in De Sanjes.


As it net kin sa't it moat, moat it mar sa't it kin -
ook al moest men binnen blijven, het was toch nog wel gezellig, bij de klanken van de accordeonmuziek van Mw. Kooy en Mw. Groenewoud.Artikel in Leeuwarder Courant over afscheid Us Swetteband             Home