Eerste Paasdag  - zondag 24 april 2011   - een zomerse Pasen
Het was niet alleen een zeer late Pasen (op 1 dag na de laatst mogelijke), maar ook met prachtig warm zomers weer (23.5įC), iets dat bijna nooit voorkomt met Pasen.  (Opmerkelijk dat 3 jaar geleden zich precies het tegenovergestelde voordeed, toen was het winter).
Het is trouwens dit jaar gedurende de hele 40-dagentijd (vanaf begin maart) uitzonderlijk droog en zonnig geweest.

De kerkdienst werd geleid door ds. J. Abbink, onze eigen predikant.
Bijbelteksten :  Hooglied 3 : 1-5   (De vrouw die haar geliefde zoekt),  en  Johannes 20 : 1-18   (De opstanding).
Behalve een paasviering was dit een bijzondere dienst: de doop van drie kinderen van Michel en Jannette van der S.
Hun namen zijn Joey Marcel, Mike Evert Johan en Nikita Anita Moniek. De jongste vierde toevallig ook net haar eerste verjaardag.

     

De jongens Joey en Mike waren groot genoeg om hun doop heel bewust te beleven, en zelf antwoord te geven op de vraag van de dominee, of ze gedoopt wilden worden. Joey zei luid en duidelijk: "Ja, natuurlijk!"
Na het dopen kregen ze ieder een doopkaars aangereikt, waarop staat: "Ik geloof". Deze mochten de jongens ook zelf aansteken aan de gloednieuwe Paaskaars, de vorige avond op Stille Zaterdag in de kerk geplaatst en voor 't eerst aangestoken.
Dat niet op alles een zegen mocht rusten, bleek helaas toen van deze mooie nieuwe kaars een druppel heet kaarsvet viel op de arm van een meisje dat namens de kindernevendienst een cadeautje aan de dopelingen had mogen overhandigen.
Rauw klonken haar pijnkreten door de kerk, terwijl ouderling Wil Mud en leidster Petra Dijkstra de brandwond blusten met doopwater.
Mevr. Mud heeft toen het cadeautje maar overhandigd.

Het paasproject "De woestijn zal bloeien" van de kindernevendienst was mooi geworden, op de tafel stonden allemaal paas- en lentedingen, o.a. bloembolletjes, een bloeiend plantje (KalanchoŽ, ook vaak als paasbloemetje naar dorpsgenoten gebracht), en een vaasje met witte Gerbera's.


Na deze feestelijke kerkdienst kon men de dopelingen en hun ouders feliciteren, en er was koffie in de Sanjes, met een stukje oranjekoek erbij.
Voor de ingang van de Sanjes stonden weer tafels vol paasbloemetjes, die men kon meenemen voor dorpsgenoten die wat extra aandacht nodig hebben. Deze keer waren het Kaapse viooltjes (Saint Paulia's), mooie plantjes in verschillende kleuren.

Omdat er te veel foto's zijn om tussen de tekst allemaal tot hun recht te kunnen komen, staan ze hieronder op volgorde.

(Klik op plaatjes voor grotere foto's, dan rechtsklikken om ze op te slaan)