Kerkdienst in de feesttent, als afsluiting van het dorpsfeest   (2 juni 2024)
Inmiddels is het gewoonte geworden, op de zondagmorgen aan het eind van het Tytsjerkster dorpsfeest een kerkdienst in de feesttent te houden.

Dit jaar was het weiland aan de Zomerweg waar dit altijd plaatsvindt door de overdadige regenval van het laatste halfjaar zo doorweekt dat het niet geschikt was als feestterrein, waarom men nu was uitgeweken naar de sportvelden aan de Toutenburgleane, waar de bodem overigens ook verre van droog te noemen was, wat men met rijplaten zo goed mogelijk had verholpen.
De tentdienst begon om 11 uur, maar men kon om 10.30 uur al terecht voor een kopje koffie of thee met een gevulde koek, en een praatje natuurlijk.
De dienst had als thema: Dag aan dag draagt Hij ons. Altijd, in goede maar ook in moeilijke tijden.

Voorganger was onze predikant ds. Binne van der Boon; er was ook kindernevendienst, en een verhaaltje van Hanna Holwerda die wel vaker medewerking aan het kinderwerk van onze kerk heeft verleend. Ze had het over hoe sterk God was - dat men dat vaak onderschat; ze had ter vergelijking een doosje met 4 eieren bij zich, waarop ze een plankje legde met steeds meer gewicht erop, van balkjes hout waar woorden en namen op stonden; wat opviel was dat dit niet op 4, maar zelfs op slechts 3 eieren rustte, maar ze braken niet...
Tijdens de dienst gingen de kinderen naar buiten, waar ze rond ditzelfde thema een bruggetje bouwden van ijslollystokjes, die ook een balkje konden dragen zonder door te buigen.
Gedurende de dienst speelde brassband "Bernlef" uit Noardburgum kerkliederen en ook wat andere stukjes muziek, ze klonken al over het feestterrein voor de dienst begon.

Na de dienst kon men nog een drankje naar keuze halen, gratis want de Feestcommissie Tietjerk trakteerde. Het was een feestelijke dienst, wat men ook mocht verwachten als onderdeel van het dorpsfeest. Er waren echter lang niet zoveel bezoekers als 5 jaar geleden in 2019, toen men voor het eerst zo'n tentdienst organiseerde; toen zat het helemaal vol.

Hoewel de meeste kermisattracties al weg waren gehaald, konden de kinderen na de dienst toch nog wel op het terrein spelen, er was nog een springkussen en er staan permanente speeltoestellen op het sportveld.
Het was geen zonnig weer, tijdens het hele "Kleintje Dorpsfeest" was het helaas nogal grijs.


 
Koffie, thee en gevulde koeken voor de dienst begon.

 
Een kopje drinken en een gezellig praatje

 
De kerkdienst is begonnen

 
Hanna Holwerda met de "eierproef" - 3 eieren kunnen zonder te breken nog heel wat gewicht dragen.


 
En zo was het ook met het "bruggetje" van ijslollystokjes, dat de kinderen hadden geknutseld

 
De gemeente aan de tafels; aardig wat mensen, maar er hadden er nog wel meer bij gekund

 
Mooie muziek van Brassband "Bernlef" uit Noardburgum