Startzondag 15 september 2013 - thema :  Met hart en ziel geloven
Deze startzondag van een nieuw kerkelijk jaar begonnen we niet in de kerk, maar in de grote zaal van De Sanjes, waar we eerst gezellig koffie, thee of limonade met een stukje oranjekoek konden genieten, waarna er een spelletjesronde werd gespeeld door 5 groepen.


Er waren wel aardig wat mensen, ook kinderen, voor wie die spelletjes vooral erg leuk waren. De groepen bestonden uit alle leeftijden, want ieder moest een nummertje uit een bakje pakken om te weten in welke groep men werd ingedeeld.
De spelletjes hadden soms een wat diepere achtergrond, met betrekking op het geloof. Er was een rebus bij, en een spelletje waarbij je poppetjes drijvend moest houden in een bak water. En een kaart knippen van een hand, die uitvouwen zodat het 2 handen waren en er opschrijven wat je vanuit je geloof doet of zou moeten doen. Of er werkelijk veel op geschreven werd, is de vraag, maar de handen moesten samen een hartje vormen dat uit het papier werd geknipt - iets wat niet iedereen lukte.
Al met al was het een gezellig samenzijn. Het bleek dit jaar een goede keuze geweest om iets "binnen" te organiseren, want buiten was het geen best weer. Een grijze regenachtige lucht toen we aankwamen, en geen aangename temperatuur.

Na de spelletjesronde leidde onze predikant ds. J. Abbink een korte kerkdienst, met teksten over "De goede Herder" (Psalm 23; Joh. 10: 1-6).
Buiten was het weer een beetje opgeklaard, want de kerk stak nu af tegen een blauwe lucht in plaats van een grijze.
De kerkdienst werd nog gevolgd door een gezamenlijke lunch in de Sanjes, verzorgd door de familie Wijbenga.
Zeer welvoorzien, met soep vooraf, en salades bij het brood, en er was ook krentenbrood en suikerbrood. Voor elk wat wils!

Hieronder een fotoserie van deze gezellige start van het komende winterseizoen.

(Klik op de plaatjes voor grotere foto's, dan rechts klikken om ze op te slaan)
- N.B.: Lukt dit niet in de Internet Explorer, gebruik dan Mozilla Firefox -