Startzondag - 1 oktober 2006
- Wij willen samen een kleurrijke gemeente zijn -
Deze zondag was weer het begin van de activiteiten voor het nieuwe seizoen, o.a. het jeugdwerk.
De kerk zat vol, er waren ook heel veel kinderen aanwezig.


De werkgroep Liturgisch Bloemschikken  had voor deze gelegenheid een mooie veelkleurige schikking gemaakt.De omschrijving luidt als volgt:

Het thema is "een kleurrijke gemeente".
Men ziet dat terug in de verscheidenheid aan kleuren en bloemen in de schikking vr in de kerk. Deze kleurenpracht staat geordend in verschillende glazen vazen - symboliserend de mensen in de gemeente.
Iedereen kan zijn steentje bijdragen. De ene vaas heeft veel ruimte, de andere is hoog, maar ook de smalle, oude of kleine vaas biedt ruimte aan de bloemen!
 
Er zijn najaarsbloemen als chrysanten en dahlia's, maar ook monnikskap, hortensia en sedum, sneeuwbessen en paarse Callicarpa-besjes, Hosta-bladeren, takjes bontbladige Euonymus en groene Chamaecyparis (schubconifeer).
Een speciaal voor de gelegenheid samengesteld kinderkoortje o.l.v. Lies Dijkstra zong een paar kleurrijke liedjes, zoals "Kijk eens naar de regenboog" (zie foto hierboven).


Er had nog een optreden op het programma gestaan, van drie meisjes die een liedje van het bekende Belgische trio K3 zouden play-backen, maar dat ging helaas niet door.
Toen luisterde men maar alleen naar de CD met
"Alle kleuren" (Van Afrika tot in Amerika),  terwijl een paar kleintjes zich niet in konden houden en spontaan mee begonnen te swingen.


In deze kerkdienst was ook de overdenking helemaal op de kinderen gericht. Aan de hand van 14 posters vertelde dominee Benedictus een verhaal over Kikker, die eerst heel tevreden was over zijn groene uiterlijk en zijn spring- en zwemkunsten, maar bij nadere beschouwing toch erg graag dingen wilde die aan andere dieren waren voorbehouden, zoals vliegen (wat de eend wel kon), en boeken lezen (zoals Meneer de Haas). Tenslotte komt hij echter tot het inzicht dat ieder goed is zoals hij is, en zijn eigen mogelijkheden moet benutten. Dus voortaan was hij weer een tevreden groene kikker. -

De collecte werd gehouden voor de Stichting Respons  te Leeuwarden, waarbij ook enige leden van onze gemeente actief zijn, en die zich inzet voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Bij deze kerkdienst waren twee van deze mensen aanwezig, een jonge man uit Burundi en n uit Ethiopi. Ze vertelden iets over hun omstandigheden, die bepaald niet rooskleurig waren. Ondanks dat ze al vele jaren in Nederland verbleven, dreigde er uitzetting, of opsluiting in een gevangenis als het land van herkomst niet wil meewerken aan hun terugkeer.
Om voor ieder begrijpelijke redenen komt er van deze mensen uiteraard geen foto op onze website.


Na de dienst was er koffiedrinken in De Sanjes, met iets lekkers erbij.

In de consistorie lieten de kinderen zich de limonade en oranje-
koek goed smaken, terwijl ze een kleurplaat mochten inkleuren.

Hierna deed men een aantal spelletjes, waarvan nog wat foto's op de volgende pagina.