Kerstmarkt ten bate van "Kerk in het Licht"   (14 december 2013)

De Kerstmarkt voor de actie "Kerk in het Licht" werd goed bezocht, het was er druk, het parkeerterrein bij de kerk stond helemaal vol. Het was gelukkig helder en droog weer, maar het schemerde al toen de markt begon, om 4 uur 's middags.
Wij kwamen zelf rond kwart over vier, en liepen eerst de kerk in, waar gezang klonk van het gelegenheidskoor, bestaande uit gemeenteleden en het shantykoor van Hurdegaryp, "Aan Lager Wal".
Dirigent was Jaap Wagenaar, al jarenlang lid van het shantykoor, waarin hij vaak als solozanger en gitarist optreedt. Er werden kerstliedjes gezongen, vooral de heel bekende zoals "O dennenboom" en "White Christmas". Het koor stond uiteraard voorin, en verder stond de kerk vol met dozen tweedehands boeken, variŰrend van de klassieker "Jaap Holm en z'n vrienden" van W.G. van de Hulst, tot de enige jaren geleden zeer spraakmakende "Da Vinci code" van Dan Brown.
In de Sanjes en de erbij geplaatste partytent werden kerststukjes en o.a. zelfgemaakte jam, hutspotpakketten, schilderijen, poppetjes, kinderspeelgoed, spelletjes en allerlei tweedehandsgoederen verkocht, en door de schoolkinderen beschilderde glazen potjes met waxinelichtjes erin. En natuurlijk was er ook wat te eten en te drinken, in de consistorie.
Loterijen waren er ook - men kon voor een envelop met 5 lootjes kiezen, waarvan de prijzen op een tafel stonden uitgestald, maar ook een gokje wagen op een 10-daags verblijf in een vakantiehuis in Hongarije.
Van de prachtige vogeltaarten was al geen spoor meer te bekennen, toen ik in de Sanjes kwam om foto's te maken - ze bleken, net als vogels, te zijn weggevlˇgen! Het was maar goed dat ze al eerder op de foto waren gezet. Ook de kerststukjes gingen vlot van de hand.

De kerstmarkt was gezellig, en gelukkig dat er van heinde en verre zoveel belangstelling voor was.
Hoeveel de opbrengst uiteindelijk is geworden, is me tot op heden echter onbekend. Het is de bedoeling daarvan led-verlichting rond de kerk aan te schaffen, maar bij deze gelegenheid was er ook al feestverlichting, langs het pad op het parkeerterrein en naar de ingang van de kerk, waar meer dan honderd waxinelichtjes in glazen potjes brandden, en de kerk werd van buiten met schijnwerpers verlicht. Vooral toen we tegen half zes vertrokken en het helemaal donker was, zag het kerkterrein er mooi uit met al die lichtjes.


(Klik op plaatjes voor grotere foto's, dan rechtsklikken om ze op te slaan)


Waxinelichtjes inpakken (7/11/2013)       Kerststukjes maken (12/12/2013)      Verslag wintermarkt (7/1/2014)