Hemelvaartsdag, tevens Bevrijdingsdag, in het Bos van Ypey   (5 mei 2016).
Thema: Loop mee naar de vrijheid.Op deze Hemelvaartsdag in de open lucht was het gelukkig weer eens mooi weer, en ook niet koud zoals de twee voorgaande jaren.
Temeer opmerkelijk, omdat we hiervoor dit jaar nog maar bitter weinig voorjaar hadden mogen genieten.
Het was dus aangenaam toeven in het Bos van Ypey ofwel Park Vijversburg, waar de dienst al sinds vele jaren buiten gevierd wordt, als dit wat de weersomstandigheden betreft ook maar enigszins kan.
Bij deze gelegenheid was het park weer even vrij toegankelijk, de deur stond wijd open; sinds vorige herfst moet men bij een gewoon bezoek altijd een kaart in een automaat steken alvorens men naar binnen kan.
Zoals gewoonlijk kreeg men op de loopbrug de liturgie aangereikt, sinds enige jaren wordt die niet meer huis-aan-huis bezorgd.

Er was een goede opkomst, in de tuin bij de kassen zaten vele rijen mensen op hun meegebrachte klapstoeltjes.
Terwijl de zon scheen, de tulpen- en prunusbomen pronkten met hun bloesems, de ooievaars klepperden en de overige vogels in uitbundige lentestemming ieder hun eigen lied zongen, leidde ds. D. Geertsma van Ryptsjerk deze gezamenlijke dienst van Tytsjerk, Ryptsjerk en Suw‚ld. Brassband Speelt Wel van Suw‚ld zorgde voor de muzikale begeleiding.
Uiteraard kwam in deze dienst het verhaal van de hemelvaart van Jezus ter sprake, maar het accent lag vooral op Bevrijdingsdag; dit jaar deed zich de bijzondere omstandigheid voor dat beide feestdagen op dezelfde datum vielen.
Het thema: Loop mee naar de vrijheid, was speels in beeld gebracht door in plaats van bordjes, allerlei schoenen en laarzen en ook door kinderen uitgeknipte kleurige voetjes met teksten en plakwerk over de hele route naar de plek van de kerkdienst neer te zetten.

Het was een mooie dienst met een sfeer van lente, en na afloop werd er bij de voliŤre weer uitgebreid koffie gedronken en nagepraat door de vele aanwezigen.
Hieronder een aantal foto's van deze zonnige ochtend.

(Klik op de plaatjes voor grotere foto's, dan rechts klikken om ze op te slaan)