Optreden folkband  EDIS  met Ierse muziek   (4 maart 2007)


Aankondiging op de Buorren, bij de kerk.

De folkband EDIS, bestaande uit Esther Bos, de zusjes DaniŽlle en Isabelle Doodhagen, en Truus de Vries, hield haar debuutconcert in onze kerk op zondag 4 maart om 4 uur 's middags. De belangstelling was groot: de kerk zat vol!
De vier dames speelden veertien Ierse muziekstukjes, zowel vrolijke als melancholieke nummers, dansen (zoals reels in vierkwartsmaat en jigs in driekwartsmaat...) en balladen, sommige nieuw voor het publiek, en andere heel bekend, zoals Danny Boy en Brian Boru's March.


V.l.n.r. : Esther Bos (harp, bodhrŠn), DaniŽlle (fluit, tin whistle) & Isabelle Doodhagen (viool), Truus de Vries (piano, keyboard)

   
   
Door een kleine verstoring lieten de musici zich niet van de wijs brengen! Er waren ook enige kinderen in het publiek, en een klein jochie danste eerst wat rond en liep toen heel enthousiast tegen de muziekstandaard van de harpspelende Esther op, waardoor haar bladmuziek op de grond viel...   zij raakte even de draad kwijt, de muziek stopte, maar het stukje werd opnieuw ingezet en prachtig gespeeld!


Esther bespeelt hier de bodhrŠn, een ritmische trommel die met een houten stokje (tipper) wordt aangeslagen.
Met dit instrument produceert men ook het typische strak-ritmische geroffel bij het nu zo populaire Riverdance.Bij sommige nummers speelden niet alle bandleden mee. Hier Truus op het keyboard en DaniŽlle op de fluit.

Na afloop van het concert was er een welverdiende bloemenhulde voor de muzikale meiden.
En daarna volgde er nog een daverend applaus, en natuurlijk ook een toegift!

Hiernaast het programma, met veertien prachtige stukjes muziek.
De opbrengst van de collecte was voor het orgelrestauratiefonds.Zie ook : Aankondiging concert en informatie