Kennismakingsavond met ds. B. van der Boon en echtgenote in de Sanjes, 17 november 2015


Ouderling Wieb de Jong heet ds. Binne van der Boon en zijn vrouw Neeltje welkom
Op deze stormachtige avond kregen de gemeenteleden van onze kerk gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe predikant van Tytsjerk en Suw‚ld die afgelopen zomer door de beroepingscommissie, samengesteld uit beide gemeenten, is beroepen.
Wij stapten de garderobe van de Sanjes tegelijk binnen met een ons onbekende man, die ons groette en opmerkte dat het wel erg hard waaide.
Deze bleek de nieuwe dominee te zijn, Binne van der Boon. Hij schudde ons meteen de hand en stelde zich voor, evenals zijn vrouw Neeltje.


Neeltje en Binne van der Boon      

Eenmaal binnen kreeg iedereen eerst een kopje koffie met een stukje oranjekoek. Rond 8 uur, het officiŽle begin van de gemeenteavond, stelde Wieb de Boer, ouderling-preses van onze kerkenraad, hen aan het grote gezelschap voor - er was veel belangstelling.Dominee en zijn vrouw kregen van ouderling Wil Mud een bos bloemen aangeboden, die Neeltje in ontvangst nam, en ds. Binne van der Boon kreeg toen zelf het woord. Hij vertelde over de dingen die een grote rol speelden in zijn dagelijks leven, en liet enige voorwerpen zien, die daarmee te maken hadden - om te beginnen een grote familiefoto met het 50-jarig huwelijksjubileum van zijn ouders, waarop uiteraard hijzelf ook stond met vrouw en kinderen. Zijn familie betekent heel veel voor hem.

       

Vervolgens liet hij een hondenriem zien, waarbij hij vertelde dat hij een hond had en graag wandelde in de natuur, waarin hij Gods schepping zag. Hij had ook studie gemaakt van biologie.
Hierna toonde hij een voetbal, zelf had hij in jongere jaren gevoetbald en zijn zoons doen het nu, zitten ook op een voetbalclub.


Verder nog een panfluit, waar hij sinds anderhalf jaar op leert spelen; en het boek "De negerhut van oom Tom" - hij leest graag, en heeft dit "klassieke" boek pas kortgeleden gelezen, hij vond het heel mooi. Ook de Bijbel, en een kruis dat hij ooit met Pasen had gekregen bij de uitgang van een kerkdienst had hij bij zich. Het geloof is uiteraard ook iets wat een grote plaats inneemt in zijn leven.

               

Zijn vrouw Neeltje kwam daarna ook aan het woord, ze vertelde dat ze vroeger wiskundelerares was geweest. Nu is ze thuis en zorgt voor de vier kinderen, die 14, 11, 8 en 5 jaar oud zijn. Alleen de jongste is een meisje, Deborah. Het gezin komt in Suw‚ld wonen, in een pastorie die is verbouwd en uitgebreid voor het vrij grote gezin.

Hierna nam Wieb de Boer weer even het woord; Binne en zijn vrouw zouden aan alle tafels even komen zitten en met zoveel mogelijk mensen een kort gesprek hebben, om alvast enigszins kennis te kunnen maken.
Binne is in 2000 begonnen als dominee. Hij heeft eerst in Lutjegast gestaan en daarna in Surhuizum, beide kleine gemeenten. In beide plaatsen werden er twee kinderen in het gezin geboren, het valt dus enigszins uit te rekenen hoe lang deze perioden hebben geduurd - beide ongeveer 8 jaar. Op 10 januari 2016 zal ds. Binne van der Boon in onze kerk worden bevestigd.

Het was een goed verzorgde avond, met allerlei lekkers - na de koffie kreeg men een glaasje wijn of ander drinken, en op tafel kwamen kaasblokjes, worstsoorten, nootjes, zoute koekjes. Aan de tafels werd door gemeenteleden onderling ook heel wat gepraat, het was gezellig, velen bleven nog lang zitten.


Wieb de Boer in gesprek met ds. Binne van der Boon en zijn vrouw Neeltje