Een concert in onze kerk, op 11 juni 2006 ...'Een muzikale reis door de tijd'  - door Maaike de Vlas en Truus de Vries
- van het verleden naar het heden, en weer terug naar het verleden -Maaike de Vlas houdt een korte inleiding bij het concert


Beide dames met hun eigen favoriete instrument - Maaike speelt op de dwarsfluit, Truus op de pianoDhr. J. de Vlas, vader van Maaike, gaf de toelichting bij de muziekstukken.
Vlak voor de pauze stelde hij de heer Buruma (rechts), van de organisatie STOEP (Stichting Oost Europa Projecten) voor aan het publiek. Deze hield na de pauze een vurig betoog over het project in Bulgarije, de herbouw van de bibliotheek in de stad Sliven, waar de opbrengst van dit optreden geheel voor bestemd was.


De kerk hing vol met foto's van Bulgarije, om de bezoekers
een indruk te geven van dit mooie maar arme land in de Balkan.

Bij het heerlijk zomerse weer kon men in de pauze buiten van de zon en een glaasje fris genietenHierboven een verzameling muziekinstrumenten, die werden bespeeld door Maaike en Truus.
Behalve klassieke stukken van o.a. Beethoven, Saint-SaŽns en Bach stonden er zelfgecomponeerde stukjes van Truus op het programma en ook gevariŽerde volksmuziek uit de Britse en Keltische traditie. Met name bij deze volksmuziek speelden de dames op uiteenlopende instrumenten; Truus speelt bijv. ook heel verdienstelijk op blokfluit, tin whistle en viool, en Maaike speelt ook gitaar en behalve dwarsfluit nog vele andere blaasinstrumenten, zoals piccolo, blokfluit en tin whistle. Ze liet zich zelfs horen op de super-lage fagot.

Keltische muziek, tegenwoordig best populair. Truus speelt zelf ook in een "Ierse" band, Edis  genaamd.


Maaike met de fagot - ze demonstreerde zelfs de laagste tonen.


Na afloop van hun optreden kregen Truus en Maaike een Bulgaars cadeautje aangeboden.
En een geweldig applaus van het publiek, want het was een prachtige uitvoering!

           
De opbrengst voor het goede doel zal niet zijn tegengevallen, want er was een heleboel publiek, de kerk zat behoorlijk vol - de belangstelling bleek boven verwachting.
Gelukkig hadden ook niet-kerkgangers de weg naar dit concert gevonden.

Toen het optreden was afgelopen, ging men naar huis bij een prachtige zonsondergang

Poster van het concert             Home             Programma concert